JOVENTUT I VELLESA EN UNA SOLA VEU

El Casal de la Gent Gran de Figueres va cloure aquest dissabte 30 de novembre la setmana cultural amb una trobada de corals intergeneracional. La nostra coral va compartir escenari amb Les veus de l´Empordà i Els cantaires de Llers. La coral del Muntaner va interpretar dues cançons populars catalanes a tres veus : El Rossinyol, versió del mestre Pere Puig i El noi de la Mare; El Canon de M. Praetorius La La La, voldríem cantar; el tema brasiler Fico assim sem você i At the river, de J. Jacobson, adaptació del director de la nostra coral Ernest Pons. Felicitem especialment les dues veus masculines de l´Erik Roura i Gerard Portes. Les tres corals van entonar plegades l´ Amics per sempre amb força. Un berenar-sopar va cloure una tarda intensa i enriquidora, plena de ritme, rialles i bon menjar!FESTIVAL SIMFONIC AL CLAUSTRE DEL RAMON MUNTANER

El dissabte 8 de juny la nostra coral va participar a la tercera edició del festival SIMFONIC. Simultàniament uns 5.000 cantaires de les escoles del país també posaren banda sonora a molts altres racons de Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida i Figueres.
Cent concerts gratuïts a la vegada a 100 espais singulars per escollir.
El projecte l’ha organitzat l’associació cultural SECRETSBCN amb l’objectiu de mostrar la tasca que desenvolupen escoles i agrupacions de música diverses, aconseguint que els joves músics siguin els grans protagonistes.
La coral va oferir un repertori de deu cançons que han format part del programa d’aquest curs combinant diferents estils: sardana; cànon; rock; pop i cançó catalana. L’himne de Catalunya, el Cant de la Senyera, poema de Joan Maragall i música de Lluís Millet, va cloure l´acte.
Malgrat la pluja i altres festivals paral•lels que impediren l’assistència de tot el grup, les veus de la coral no van parar. És per això, que aquest concert és encara més meritós. Felicitem aquest grup de joves per aquesta diada de germanor i estimació per la música. Ben segur que el nostre claustre, el del Muntaner, tornarà a ser escenari de propers simfonics: que no pari la música!----------> més fotos de l'actuació


XIX
TROBADA
DE CORALS
D'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA,
A FIGUERES

El dimecres 15 de maig al Teatre Jardí s’ha celebrat la XIX Trobada de Corals d’Educació Secundària que enguany s’ha repartit en diferents demarcacions de Catalunya prioritzant la qualitat del cant i la proximitat. Una magnífica trobada que dóna sentit a tot el treball que alumnes i directors porten a terme durant tot el curs. Els 600 alumnes de les 12 corals de la comarca de Girona presents a l’auditori , acompanyats de 40 directors i professors, han demostrat avui que “ la música és vida”, en paraules del mestre Constantí Sotelo, uns dels fundadors de les trobades i l’ànima de l’acte. La Jove Orquestra de Figueres i L´Orquestra Versatile han obert i acompanyat el concert interpretant Titànic, de James Horner. Preciós. Tot seguit, i després d’un assaig, els cantaires han seguit el repertori ja preparat: Va, Pensiero, de Giuseppe Verdi; Tens un amic, de Carole King; Que tinguem sort, Lluís Llach; Els segadors, himne nacional de Catalunya i el Cant de la Trobada, de Constantí Sotelo. Amb celebracions com aquestes, plenes d’il·lusió, sensibilitat i compromís, el treball de les corals queda plenament justificat. Finalment, l’emoció i l’amor per la música s’han desfermat amb la darrera cançó, L’hora dels adéus.

LA CORAL ACTUA A NAVATA

El diumenge 13 d´abril la parròquia de Sant Pere de Navata va acollir la nostra coral que va oferir un concert ben variat per celebrar la vinguda de la primavera. Les veus del Cor del Muntaner van emocionar durant una hora el nombrós públic congregat amb títols ben catalans: les conegudes sardanes Cap de Creus i Per tu ploro; els temes del cantautor de Verges Lluís Llach, País petit i Que tinguem sort; Llença´t, de Lax´n Busto... Els cànons a tres veus foren: Canon de Praitorius, del SXVI; Spring, de Thord Gummerson ( on destacaren les tres veus masculines de Lluís Guillén, Sergi Balaguer i Samuel Perez en contrast amb les veus blanques) o Si de bon matí, de Lemitt.
Felicitem per la puresa i expressivitat de les seves veus les solistes Andrea Baltar i Alina Font amb la interpretació de Happy Ending de Mika, una versió adaptada pel director de la coral Ernest Pons. Altres títols foren el rock Can´t Help Singing dels nord-americans M Huff i J. Jacobson i la versió Em dones força de Josh Groban, harmonitzada pel mestre i pianista del grup Pere Puig Griessenberger.
Agraïm al dibuixant i professor del nostre centre Joan Antoni Poch el nou disseny del logos de la coral. Una clau de sol que amb els seus colors, moviment i vida convida a fer-se escoltar. També al Mestre de Cor Constantí Sotelo, que va musicar una cançó original de Mercè Martí dedicada a la coral del Muntaner que es va estrenar amb èxit en aquesta ocasió.
Donem les gràcies a l’organització per l’amabilitat dels membres de l’ajuntament, la publicitat que en van fer del programa i cartells, i el berenar sopar amb què ens obsequiaren. També a la parròquia del poble per deixar-nos cantar en aquest marc d’una bellesa inusual SXVII.
La coral espera i prepara amb il·lusió i rigor alhora la propera trobada amb altres formacions de la província al teatre Jardí de Figueres els dies 12 i 15 de maig.
CONCERT ALS AIGUAMOLLS DE L´EMPORDÀ

Diumenge dia 7 d´abril la nostra coral va participar al cicle de concerts del Festival de música i natura de l´Empordà que va tenir lloc al Cortalet del Parc Natural dels Aiguamolls a les dotze del migdia. Després d’escoltar les notes les violins, flautes, clarinets, saxofons... d’altres escoles, els cantaires, acompanyats al piano pel mestre Pere Puig, han interpretat amb força i sensibilitat alhora peces ben conegudes: Petit país ( Lluís Llach); Can´t help singing ( Mac Huff) i la sardana Per tu ploro ( Joan Maragall / Pep Ventura).
El grup de la Coral gaudint d’un matí plenament primaveral contents i satisfets de l`èxit de la seva actuació. El treball en equip, l’esforç, l’atenció i concentració, i la memòria són ingredients imprescindibles per a aconseguir l’harmonia vocal d’un cor. La il·lusió , l’afany de superació i la gratificació de la feina ben feta també són valors educatius del cant coral.
La música de la natura com a fons ambiental entre el brogit de la fira de productes locals que s’oferia als visitants i l’olor de la vedella del parc natural que s’anava coent han fet que aquest concert sigui un acte cultural molt especial: música, natura i gastronomia juntes ens han ofert una jornada inoblidable per tots.
El proper dissabte 13 d’abril a l’església parroquial de Sant Pere de Navata la Coral oferirà un concert més complert i variat a les 18:30 de la tarda. Tots hi sou convidats!
CONCERT A L'ESGLÉSIA
DE ST. PERE

El passat 23 de desembre a l’església de Sant Pere van cantar les corals del Muntaner i el Sant Pau, dirigides respectivament per Ernest Pons i Núria Badosa. L´acompanyament va anar a càrrec del mestre Pere Puig Griessenberger i el grup d´arpes 4x5 dirigit per Abigail Prats que van oferir també el seu propi repertori.
La nostra coral va interpretar amb èxit el Cànon de Praetorius, La,la,la; Perquè és Nadal, de Jordi Batiste, Happy ending de Mika i Em dones força, lletra i música de Brendan Grahan i Rolf Lovland. El repertori del Cant Comú fou: Angel´s Carol i For the beauty of the earth, de John Rutter i Santa Nit, lletra i música de Joseph Mohr i Franz Xaver Grube.
Agraïm la companyia de tots els qui ompliren el temple de Figueres, les veus dels cantaires que ens van fer sentir la joia d’aquestes festes, la tasca de directors de cor, la presència del pianista Pere Puig, arpistes, col·laboradors i l’entusiasme de Mn. Josep Taverner, sempre disposat a cedir la parròquia de Sant Pere per concerts corals. A tots us desitgem un Nou Any 2013 ple de salut, alegria i molta música!


 EL CONCERT DE NADAL

El dijous 13 de desembre la Coral del nostre institut, dirigida pel professor de música Ernest Pons, va participar d’un concert ben especial al Cercle Esport de Figueres.
Els nostres cantaires, juntament amb els del CEIP Sant Pau van obrir un concert del Grup Arpes 4x5. Acompanyats per quatre joves arpistes, petits i grans van cantar un repertori comú que es repetirà el proper 23 de desembre a l’església de Sant Pere a les sis de la tarda.
El grup d’arpes 4x5 acompanyant els alumnes del Sant Pau i Muntaner a l’auditori del Cercle Esport.
L’elegància de les arpes donava una imatge de distinció.PREPARANT EL CONCERT DE NADAL

Diumenge dia 2 de desembre les corals del Muntaner i del Sant Pau es van trobar per assajar conjuntament els propers concerts de Nadal. Tot i essent festa, van ser molts els alumnes que hi van assistir. La presència de les arpes dirigides per l´Abigail, van donar un toc ben elegant i distingit al conjunt coral. Moltes van ser les preguntes i la curiositat que els alumnes van mostrar per un instrument tan poc comú. Petits i grans es quedaren amb les ganes de tocar algunes cordes per sentir-ne el seu so. Cal felicitar les joves arpistes.
El cant col·lectiu, especialment si és entre dues corals d’edats tan diferents, agermana i acosta el jovent: harmonització de veus, il·lusió per la música i esforç comú. També els professors s’engresquen i s’esmeren per coordinar piano, arpes i direcció. El repertori és ben variat i nadalenc. Entre d’altres es cantarà: For the beauty fot he earth, Angels´Carol de John Rutter; Santa Nit; A festive Gloria de Jay Althouse, Perquè és Nadal de Jordi Batiste...
La música forma part de l’educació integral dels alumnes, desperta la seva sensibilitat, el bon gust i evoca bellesa. La preparació dels propers concerts d’aquest mes del dies 13 al Cercle Sport i 23 a l’església de Sant Pere ha estat tota a una lliçó per entendre i saber gaudir de la música.REPRENEM LA CORAL

El nostre centre ofereix  des de fa molts anys l’oportunitat de cantar a la seva coral fora de l’horari lectiu. És una activitat gratuïta oberta a tots els cursos d´ESO i Batxillerat. Els assajos es faran un cop a la setmana cada dimecres de 3: 15 a 4: 30 de la tarda a l’aula de música. El cant i la música són un bon complement per una educació  equilibrada i emocional dels nostres alumnes.
Tots aquells qui ho vulguin provar durant aquest primers mesos són benvinguts. Els alumnes interessats poden apuntar-s’hi parlant amb el professor de música i director de la Coral Ernest Pons. Us hi esperem a tots!